Ром, нападнал баба в Белозем: Полицаите 24 часа ме биха с палка, ток ми слагаха навсякъде (СНИМКИ)

Двама от тримата нападатели получиха амнезия, твърдяха, че ги карали насила да си признаят за нападението

Един от ромите, нападнали и ограбили 82-годишната баба Атанаска Минева от пловдивското село Белозем през май миналата година, заяви пред съда днес, че е бил принуждаван да дава показания от полицаите, които са го разпитвали и е бил бит от тях в продължение на 24 часа по време на разпитите по досъдебното производство. Тодор Велиев обяви, че част от подписите под показанията, дадени от него през май миналата година, не са негови, въпреки че разпитите са били в присъствието на адвокат и той сам е признал фактите и обстоятелствата по делото.

Спипаха тримата роми, нападнали самотно живееща старица в Белозем (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Аз съм неграмотен циганин, не мога да чета. Не знаех за какво се подписвам. Насила ме накараха полицаите. Те ме биха много, 24 часа ме биха, чисто гол – едни и същи хора„, категоричен беше Велиев.

„Трима-четирима души ме биха с палка, ток ми слагаха навсякъде. Те ме наплашиха много, чак пистолет ми слагаха на главата. Първо ме би началникът от Раковски, после ме свалиха долу в Четвърто районно. Нямаше адвокат, когато ме биха, той дойде, ама напоследно. Казах ми, че ще ми запалят къщата. Насила ме накараха да си призная, че съм го извършил, а аз не съм“, твърдеше многократно в съдебната зала 33-годишният Тодор Велиев. Той добави, че не може да си спомни нищо.

Пълна амнезия бе получил и Атанас Радев.

Той обяви, че нищо не е подписвал, не можел да чете и не знае нищо. Третият ром – Ангел Василев пък призна, че подписите под показанията са негови, но посочи, че не си спомня какво са му правили.

Тримата нападатели на възрастната жена обявиха това, докато им бяха предявени резултатите от съдебната психологична експертиза, както и от  полиграфското изследване, което и е направено.

Възрастната жена в тежко състояние, ще я разпитват в дома й

По време на делото днес бе приета комплексната съдебно-медицинска и психологична експертиза, направена на баба Атанаска в дома й от експертите. Според нея жената не може да присъства в съдебна зала, за да бъде разпитана, тъй като физическото и психичното й състояние са влошени. Според експертите комуникацията с нея е нарушена, тъй като тя недочува, а за да се говори с нея събеседникът й трябва да бъде на една ръка разстояние и без маска, тъй като жената чете по устните. Освен това в резултат на нападениято и побоя мисленето на възрастната жена било забавено. Жертвата трябвало да ходи често и до тоалетна, като в дома й това било възможно, но не и в съдебната зала. Имало и риск от влошаване на състоянието й, ако бъде призована в съда.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Asen Karamfilov написа:

    Към местната управа и респ.към Управлението на Република България – Уважаеми, едно предложение от съвестен данъкоплатец :- вместо да публикувате информационно /сеирджийски/деянията ромски, съберете цялата налична информация и пратете на БХК секцията за правата на циганите и ромите!…

Top