Ром от Шекера отива на съд за опит за убийство

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния мъж

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22 годишния Тунджай Филипов за опит за убийство, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

На 1 януари 2018 г. Тунджай отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари за цигари. Тъй като я нямало, той решил да изчака да се върне. Заедно с него в стаята били сестра му и жената, с която живеел. Малко след това към тях се присъединил и пострадалият Николай Н., на 36 г. Двамата мъже седнали да се почерпят.

След около час Тунджай отишъл до другата стая, откъдето взел незаконно притежаван пистолет, марка „Ekol“, който бил зареден с един патрон. Върнал се в стаята и седнал на стола, а след това насочил пистолета към корема на Николай и стрелял. Раненият паднал на земята, а после двете жени, които били в стаята, го вдигнали и хванали от двете страни, след което го извели от дома и завели до къщата му, намираща се на същата улица. Там те го оставили в двора. Пострадалият започнал да вика за помощ. Свидетелка го чула и се обадила на тел. 112.

В болницата била извършена животоспасяваща операция на пострадалия. Според съдебно-медицинската експертиза нараняването в коремната област е причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети са веществени доказателства. Спрямо Тунджай Филипов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Най-тежкото предвидено наказание за престъпленията, в които е обвинен той е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Снимка: Dnes.bg

Подобни статии

Top