Ромът, посякъл с брадва колата на курсантите, остава зад решетките

Пенев имал над 20 криминални регистрации

32-годишният Йордан Пенев, който посече с брадва панорамното стъкло на автомобила на петимата курсанти от Велико Търново, остава в ареста. Това постанови състав на Районния съд в Казанлък днес, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Припомняме, че на 13 януари ромът засякъл с автомобила си курсантите, които пътували към старопрестолния град, на подбалканския път в участъка между Гурково и Сливен. Преди това двете коли на няколко пъти се изпреварвали.

Ром нападна курсанти с брадва, разби стъклото на колата им

След като спрял на средата на пътя, Пенев излязъл от колата с брадва и ударил неколкократно лекия автомобил „Ауди 80“ по предното стъкло и предния капак. После избягал от мястото на инцидента.

Впоследствие курсантите – всички на възраст 19-20 години, сред които имало и едно момиче, успели да стигнат до близка бензиностанция и оттам повикали полиция. Малко по-късно Пенев бил задържан в Прохода на Републиката. Срещу него е повдигнато обвинение за извършено хулиганство при управление на моторно превозно средство

Пред разследващите, Пенев е признал вината си.

По данни на прокуратурата, изнесени в съдебната зала, до момента той има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди. Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

1 2

Подобни статии

Top