„Ромео и Жулиета“ откриват Сцена на кръстопът

Тази година слоганът на форума  е ТЕАТЪРА ВЪЛШЕБНОТО

22-рия есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ започва тази вечер, когато балет Арабеск ще ни разкажат с магията на танца най-великата любовна история на всички времена – „Ромео и Жулиета“.

На сцената на Драматичния театър в Пловдив ще се качат  Виктория Петрова, Филип Миланов, Даниела Иванова, Асен Наков, Стефан Вучов, Ангелина Гаврилова, Светлозар Тинев, Ервин Есен, Валери Миленков, Петя Колева, Андрея Андонова, Александра Савова, Елизабет Якимова,  Мария Касабова,  Стефка Табакова,Таня Кацарова, Теодора Друмева,   Наско Николчов.

Музиката е на Сергей Прокопиев, а хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова.

Фестивалът е есенен пристан на красотата, очарованието и магията на театралното изкуство. И в това издание организаторите  са се постарали почитателите на Мелпомена да видят най-доброто от театралните сцени в страната от изминалия сезон, да се срещнат със следващото поколение актьори, да видят интересни и иновативни решения на актьори, режисьори…

Креативният директор Елин Рахнев реши тази година слоганът на форума да е ТЕАТЪРА ВЪЛШЕБНОТО. От 11 до 24 септември със свои постановки  ще гостуват НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, НТ „Иван Вазов“, Театърът на Българската армия, Сатиричен театър “ Алеко Константинов“, театър Азарян, МГТ „ Зад канала“ , Театър 199. Международното участие е от Украйна с Национален академичен драматичен театър „М. Занковецка“ Лвов.

В съпътстващата програма на фестивала ще има  Оne women show с Шекерова, представяне на книгата на Младен Влашки „Млада Виена в млада България“  и перформативно четене.

“Сцена на кръстопът“ се организира със съдействието на Министерство на културата и община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.  

Подобни статии

Top