Роми изнасят багажа си от махалата във Войводиново (ВИДЕО)

16 констативни протокола на жителите на незаконни и опасни постройки в ромската махала във Войводиново

са съставени от община „Марица“ от вчера досега, съобщи днес  на пресконференция шефът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков. 15 са описаните опасни сгради, които трябва да бъда премахнати в спешен порядък. За останалите незаконни къщи ще тече законовата процедура, която предвижда след уведомяване на собствениците, те да могат да обжалват в 14-дневен срок заповедите за събаряне.

Парична помощ за пострадалия командос във Войводиново

Той съобщи, че полицията продължава да охранява селото, след двудневните протести срещу ромските беззакония. По думите му днес са се появили двайсетина обитатели на незаконните ромски къщи, които са си натоварили багажа и са отпътували от махалата.

Войводиново започва подписка за максимално наказание за ромите-биячи (СНИМКИ)

„Не знам накъде отиват и не ме интересува“, категоричен бе Илков.

Той допълни, че полицията е съставила 11 акта по законите за гражданската регистрация, българските документи за самоличност и за движение по пътищата на жители на махалата.

„Едно е мястото откъдето са пуснати електрически кабели, които захранват с ток и други домове в махалата и са опасни„, каза още старши комисар Илков. По думите му в най-кратки срокове те също ще бъдат премахнати.

Подобни статии

Top