Роми нападнаха и ограбиха възрастен мъж на Руския пазар - DC news

Роми нападнаха и ограбиха възрастен мъж на Руския пазар

Мъж и две момчета са задържани за извършен грабеж на Руския пазар в Пловдив

Около 11. 00 часа в неделния ден, 68- годишен жител на гр. Пазарджик, посетил битака на Руския пазар в Пловдив, където бил нападнат и ограбен. Чрез сила била измъкната чантата му- тип борсета, в която се намирал портфейл със сумата от 500 лв и лични документи, а нападателите побягнали към „Шекер Махала“.

От проведените незабавни оперативно- издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на грабежа- три лица от ромски произход: 28 годишен мъж и две момчета- на 13 и 15 години.

При проведена беседа лицата признали, че са взели парите, а за да прикрият престъпните си действия, изгорили в печка в дома на тартора, откраднатата лична карта и портфейла. Парите са намерени, иззети и приобщени като веществени доказателства по започнатото досъдебното производство.

Във връзка с извършения грабеж по- възрастният мъж и 15- годишното момче са задържани в ареста на Трето РУ, а 13- годишното дете е настанено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в Пловдив. Под надзора на Окръжна прокуратура работата по случая продължават служители на Трето РУ и разследващ полицай.

Подобни статии

Top