Роми от Шекера нападнаха и биха двама полицаи снощи

Полицейските служители били откарани в Спешното

Семейство роми от Шекера са налагали двама полицаи от Пловдив снощи, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. Инцидентът е станал малко преди полунощ – около 23.00 ч., докато униформените изпълнявали служебните си задължения.

Полицейският патрул бил извикан в пловдивската Шекер махала по сигнал. Майката на 16-годишно момиче се оплакала в полицията, че дъщеря й е излязла с гаджето си Стефан и все още не се е върнала. Жената била притеснена за момичето, което не си вдигало телефона.

Пред полицаите ромката казала, че двамата млади са влюбени и предположила, че дъщеря й е отишла в дома на момчето. След това тя завела служителите на реда до къщата на Стефан. Униформените звъняли и тропали на входната врата, но дълго време никой не им отговарял. Най-накрая се появил бащата – Миленко, който бил сериозно почерпен и полицаите попитали къде е синът му. В този момент излязла и 39-годишната майка на Стефан Сийка. Тя също лъхала на алкохол.

Полицейските служители попитали и нея къде е младежът, но тя се развикала, че нито знае къде е, нито кога ще се прибере. По време на разговора ромското семейство ставало все по-агресивно, докато накрая Миленко взел един камък и го хвърлил по един от полицаите, като го ударил по челюстта. Колегата му се намесил и опитал да задържи агресивния ром, но в боя се  включила и Сийка, която грабнала дървен прът и започнала да налага униформения по гърба и главата.

Наложило се патрулът да извика подкрепление, като накрая двамата пияни съпрузи били арестувани.

Пострадалите полицейски служители били откарани в Спешното за оказване на медицинска помощ. Единият от тях бил прегледан в лицево-черепна хирургия и лекарите му направили 4 шева в областта на устата. На другия полицай е направен скенер на главата заради множеството удари.

Двамата полицаи били освободени за домашно лечение.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Ludmil Vutov написа:

    Държава в която бият органите по сигурноста, по добре я закрийте.

Top