Роми от сливенското село Градец задигнаха близо 2,5 км кабел в Пазарджишко

белезници

Дуото е арестувано за 72 часа

Двама дръзки крадци на кабели са задържани в резултат на неуморната работа на служителите от полицейския участък в Лесичово.

От края на ноември до втората половина на декември от територията на селата Лесичово, Калугерово и Памидово били извършени няколко кражби на проводници от електропреносната мрежа. В резултат на това се наложило аварийното възстановяване на електроподаването в тези населени места, а общата дължина на откраднатите кабели е била над 2400 метра.

За разследване на тези случаи бил сформиран екип от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори от участъка в Лесичово, на чиято територия са извършени посегателствата. В резултат на усърдната работа на служителите и извършените оперативни и процесуални действия било установено, че кражбите са извършени от 39-годишния С.Д.  и 32-годишния К.Ц, и двамата от котелското село Градец.

Мъжете са стари познайници на органите на реда, с множество криминални прояви, в това число и ефективни присъди за кражби на проводници. „Дуото“ е задържано първоначално за срок от 24 часа, като срокът на арест е удължен със 72 часа от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава, води се полицейско производство.

Подобни статии

Top