Роми пребиха младежи от Карлово

Страшен екшън се е разиграл в събота вечер в Карлово, съобщи БЛИЦ, позовавайки се на свои източници.

Панайот и Божидар, на по 22 години, били зад местното читалище, когато срещу тях се задали двама роми. Те започнали да свирят срещу момчетата и да се заяждат с тях. Панайот и Божидар им отвърнали.

Ромите носели стъклени бутилки, с които се опитали да ударят главите на момчетата. Минути след това пристигнали още десетина роми. Едното момче успяло само да прошепне на приятеля си: „Бягай, много са”. Панайот бил ударен по ръката и насинен, счупили му и очилата, но за щастие се разминал без големи травми. Бягайки обаче, Божидар се спънал и паднал. Тълпата разбеснели се роми скачала върху главата му, смляла го от бой и го влачила поне 500 метра до центъра на Карлово.

За съжаление, свидетели на грозната случка не се намесили, а просто снимали с телефоните си, пише още БЛИЦ.

В това време Панайот се обадил на 112 и пристигнала полиция. Трима или четирима от ромите са били арестувани. Когато Панайот отишъл с приятелката си, за да  дава показания, арестуваните показали среден пръст на момичето.

Божидар е бил откаран с линейка в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив, където му е била оказана спешна помощ. По-късно момчето е настояло да бъде изписано и в момента лежи в дома си.

Снимка: bulnews.bg

Подобни статии

Top