Ромите от Белозем, спипани от кипъреца Пирилис, също на топло в ареста

Двамата с множество присъди за кражби и грабеж

Пловдивският районен съд също остави в ареста двамата роми, влезли да крадат крави в имота на кипърския бизнесмен Димитракис Пирилис в село Болярино, община Раковски.

Кипърецът от Болярино остава зад решетките

28-годишният Ангел Гадже в е обвинен в това, че на 11 май 2019 г., в землището на с. Болярино, опитал да открадне селскостопански животни – две крави, от фермата на 60-годишния Димитракис Пирилис, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с 28-годишния Ангел Иванов  и с починалия Петър Гаджанов, на 30 г.

Спрямо Ангел Иванов е повдигнато същото обвинение.

До момента Гаджев е осъждан с 9 влезли в сила присъди. По 8 от тях обвинението е било за кражба и по 1 за грабеж, стана ясно в съдебната зала. Той е излязъл от затвора през септември 2018 г. Последно той е бил в затвора за 2 години и 8 месеца за кражби на крави от различни, сред които и от Димитракис Пирилис.

Другият ром – Ангел Иванов, е осъждан за кражби.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства, че двамата роми, заедно с починалия Петър Гаджанов, са опитали да  откраднат поредните крави от фермата на кипъреца. Според прокуратурата те са опитали да задигнат от фермата 5 крави. Ромите разказали пред разследващите, че искали да косят люцерна, но на мястото били открити въжета, като с едно от тях са били вързани две крави, макар че първоначално животните били повече.

От съда Гаджев поиска да бъде пуснат на свобода, защото искал да отиде при семейството си. Другият ром помоли за домашен арест. Съдът обаче ги остави зад решетките.

Определението на магистратите може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд. Ако това стане мярката ще бъде гледана на втора инстанция в четвъртък следобед.

Снимка: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top