Ромите от Войсил, отвлекли, пребили и изнасилили момиче край Пловдив, отиват в затвора за дълго - DC news

Ромите от Войсил, отвлекли, пребили и изнасилили момиче край Пловдив, отиват в затвора за дълго

Двамата ще търкат наровете по 11 години и 8 месеца

Пловдивският окръжен съд осъди двамата роми от пловдивското село Войсил, отвлекли, пребили и изнасилили 16-годишно момиче край селото в началото на март. Съдът призна ромите за виновни в изнасилване, представляващо особено тежък случай

Въпреки това присъдата им е доста по-малка от максималната възможна, тъй като двамата се признали за виновни в съдебна зала и са поискали съдебното заседание да протече по съкратената процедура. В резултат на това О. А. и М. М. ще лежат вместо по 17 години и 6 месеца в затвора, само по 11 години и 8 месеца при първоначален строг режим. Причината е, че при съкратена процедура наказанието се редуцира с една трета и така се стига до окончателният размер.

Йозко и Адем изнасилиха и биха 16-годишна в село до Пловдив

Припомняме, че на 14 март тази година, двамата насилници, при условията на продължавано престъпление, са изнасилили момичето, като са го принудили към това със сила и заплашване. Деянието е извършено от две лица и изнасилването представлява особено тежък случай.

Девойката била отвлечена, докато отивало да тренира със своя приятелка. Ромите били пияни, проследили момичето и го отвлекли. Близо до една от дигите на реката я пребили, а после я изнасилили.

В това време родителите се притеснили, че я няма вкъщи и започнали да я издирват. Те тръгнали по маршрута, по който дъщеря им се движела, отивайки да бяга. Накрая бащата намерил момичето в безсъзнание, покрита с якето на единия от мъчителите. Дълго време тийнейджърката била в болница.

На място била извикана полиция, след ден насилниците били задържани.

Съдебният състав осъди ромите да заплатят на жертвата си обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението в размер на 40 000 лева.

Делото бе разгледано при закрити врати, както с оглед на възрастта на пострадалата, така и заради предмета на престъплението.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top