Ромите, пребили до смърт асеновградчанин преди евровота, остават зад решетките

Единият е обвинен в квалифицирано убийство, а другият – в грабеж

„Беден съм. Нищо не желая от съда. Искам да ме пуснат!“. Това поиска от пловдивския апелативен съд днес 15-годишният ром от Асеновград Исмаил Асан, който преби до смърт по нечовешки начин 41-годишен асеновградчанин в нощта срещу евровота.

Убийците на мъжа в Асеновград скачали по главата му, след което го удушили! Вижте ги (СНИМКИ и ВИДЕО)

Пловдивският апелативен съд остави днес него и 17-годишния му приятел Митко Асенов зад решетките за постоянно, а мярката, взета от апелативните магистрати е окончателна.

Двамата роми обжалваха наложената им от окръжния съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Според служебния адвокат на единия Исмаил едва ли ще се укрие от закона, тъй като живее на постоянен адрес в Асеновград с майка си. Освен това нямало доказателства, че след извършването на деянието е опитал да се укрие. По думите на адвокат Карадимов Асан имал чисто съдебно минало досега и срещу него не се водят други досъдебни производства. Имало само преписки в Детската педагогическа стая в Асеновград, но ромът не бил привлечен като обвиняем по нито една от тях. Защитникът настоя той да остане под надзора на инспектор от Детската педагогическа стая.

Същата мярка поиска за другия обвиняем – 17-годишния Митко Асенов, неговият служебен адвокат – Петър Карачанов. Юристът посочи, че младежът работи, макар и без трудов договор, като строителен работник на различни строежи и учи като частен ученик, за да вземе средното си образование. Адвокатът подчерта, че Асенов не е привлечен като обвиняем за убийство, а за грабеж. „Тъй като е непълнолетен, той най-вероятно ще получи условна присъда за това престъпление“, добави Карачанов и поиска ромът да бъде освободен.

Самият Митко пък разказа пред съда,

че е завършил основно образование до 8 клас, а в девети клас е учел и е работел. Сега бил в десети клас, но по индивидуална програма.

„Направих си форма и работя по строежите. Искам да завърша десети клас и да продължа нататък до 12-ти„, каза пред съда той. А за нощта, в която бе извършено убийството, обясни: „Аз бях много пиян, аз нямам такива вини, да прави лоши неща. Бях пиян, затова взех телефона (на убития – б.р.). Ако може да ме пуснете, че имам бая работа, трябва да уча“. 

1 2

Подобни статии

Top