Ромите, пребили гребците в Асеновград, остават зад решетките

Двамата роми биячи, участвали в побоя над децата гребци

и техните треньори от клуба по кану-каяк „Асеновец“ в Асеновград остават в ареста. Това реши току що Асеновградският районен съд. Съдът остави без разглеждане искането на двамата, тъй като вчера в съда е внесен отново обвинителният акт срещу 11-те роми. Това ограничава правомощията на съдебния състав, тъй като единствен съдията докладчик по делото може да решава какви да са мерките за неотклонение на подсъдимите.

34-годишният Исмет Лютви и 39-годишният Костадин Мечев поискаха да бъдат пуснати на свобода и мярката им за неотклонение „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека. Това обаче не се случи.

Припомняме, че 34-годишният Исмет Лютви е обвинен в това, че на 26.06.2017 г. в  Асеновград, на ул. „Любен Каравелов“ (до болницата в града), в съучастие като извършител с Яшар Сами, на 27 г., Васил Иванов, на 19 г., Емрал Рамадан, на 28 г., Стефан Димитров – Тефик, на 33 г и Асен Асенов, на 40 г. и Костадин Мечев, на 39 г. е извършил непристойни действия /агресивно поведение, изразяващо се в хвърляне на камъни, участие в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи/, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

39-годишният Костадин Мечев пък е обвинен в хулиганство, заедно с обвиняемите Абдраман Абдраманов, Васил Иванов и Славчо Михайлов. Той хвърлял камъни по гребците и отправял към тях заплахи.

И двамата може да получат до 5 години затвор за извършеното от тях престъпление.

Снимка: архив DCNEWS

Подобни статии

Top