Ромите, пребили командоса от Парашутната излизат на свобода още тази вечер (СНИМКИ И ВИДЕО)

Двамата ще се разписват три години при пробационен служител

Ромите, пребили командоса от Пловдивската парашутна бригада във Войводиново, ще трябва редовно да се разписват пред пробационен служител в следващите три години. Това постанови Районния съд под тепетата днес. Мярката е част от условните присъди на вамата братя Асен и Борис Пакетови, които днес подписаха споразумение с районната прокуратура в Пловдив за наказанията си.

Условни присъди за ромите, пребили командоса край Войводиново

Районен съд – Пловдив одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура – Пловдив и двамата роми, които на Богоявление тази година, приведоха в безпомощно състояние и нанесоха побой на 33-годишния ефрейтор Валентин Димов от 68-ма бригада „Специални сили“.

Двамата бяха доведени с белезници в съдебната зала.

Пред съда по-малкият – 18-годишният Асен, не само, че не разбираше какво му говори съдията, но не знаеше и собствената си дата за раждане. Въпреки това той и брат му се признаха за виновни, че по хулигански подбуди са нанесли средна телесна повреда на командоса, изразяваща се в счупване на дясната ябълчна кост на лицето, счупване дъгата на същата кост, довело до счупване на челюст, което е довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето.

1 2

Подобни статии

Top