Ромите, предизвикали екшъна в Куклен, остават зад решетките

Те са обвинени в извършване на хулигански действия спрямо свои съседи, както и спрямо полицаите, изпратени на място

Пловдивският окръжен съд не пожали братята Румен и Васко Карагьозови, както и Исус Атанасов от Куклен. Тримата бяха обвинени за ромската разправия и побоя над полицаи в градчето навръх Великден – 28 април. Съдът потвърди определението на Районен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо ромите. Те са обвинени в извършване на хулигански действия спрямо свои съседи, както и спрямо полицаите.

Ето ги ромите, нападнали полицаи в Куклен

Според окръжните магистрати има достатъчно доказателства, че тримата обвиняеми са извършили  престъпленията, за които са им  повдигнати обвинения и те са  наказуеми с лишаване от свобода. Освен това има опасност при по-лека мярка за неотклонение тримата да извършат престъпление. Заради това ги остави в ареста.

Тримата роми от мелето в Куклен остават зад решетките

Припомняме, че 22-годишният Румен Карагьозов е с три обвинения – за  хулиганство, за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив.

25-годишният му брат Васил е с две обвинения – за  хулиганство и за счупването на предното стъкло на патрулката. 21-годишният Исус Атанасов пък е с обвинение за нанесена лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения.

Навръх Великден – 28 април, полицаите били изпратени по сигнал на адрес заради побой между ромски фамилии. Скандалът възникнал заради шумно празнуване. Ромите нападнали ромско семейство от Пловдив с четири малки деца, които празнували в Куклен Великден. Семейството направило забележка на съседите си да не пускат силно музиката. Заради забележката ромите нахлули в имота и нападнали празнуващите. Те пък се обадили на спешния телефон 112. Когато полицаите пристигнали, агресивните роми ги атакували.

На предишното заседание ромите разказаха, че когато влезли в имота на съседа си – Николай Шаламанов, видели, че баба им е паднала на земята, а съседът ударил майката. Неговият зет пък извил ръката на едното момче. Когато дошли полицаите, вместо да успокоят ситуацията, единият униформен също ударил майката. След като били арестувани пък, ромите били бити с колани и палки, твърдяха самите те. Освен това в ареста са били карани да ближат вода от пода.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Подобни статии

Top