Ромите, убили зверски асеновградчанин, скачали върху шията и гърдите му

До последно жертвата била в съзнание и изпитвала адски мъки

15-годишният Исмаил Асан, който преби до смърт 48-годишния асеновградчанин Хайретин Юмер, е скачал не само върху главата му, но и върху шията и гърдите му. По тях са открити безброй травми, нанесени с крака, които са се насложили една върху друга, сочат резултатите от тройната комплексна съдебно-медицинска експертиза на тялото на жертвата.

Ужасяващи подробности в съда за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград преди евровота

Именно това е причинило смъртта на мъжа – асфикция, която се е получила от счупвания на шията в областта на ларинкса, поясниха съдебните лекари. По думите им ударите върху главата са над 10, толкова са и върху шията, и гърдите, като по гръдния кош също има множество фрактури.  Едновременно с това кръвта на жертвата се е стичала в гърлото и трахеята на мъжа, като на практика той се е удавил в нея, подчертаха експертите.

До последния си миг убитият асеновградчанин е бил в пълно съзнание и е изпитвал невероятни мъки, категорични бяха патолозите. Той се е борил неистово да се защити, тъй като по ръцете му са открити следи от борба. Мъжът се е молил на убийците си да го пощадят, разказаха съдебните медици.

Оповестени бяха и резултатите от тройната психолого-психиатрична експертиза на убиеца Исмаил Асан.

Според нея, каквото и да е било количеството алкохол, което 15-годишният ром е изпил, поведението му е било напълно подредено, а действията му не са били необичайни за него. Няма данни за интоксикация, която да е налагала той да бъде хоспитализиран. Психолозите поясниха, че алкохолът само е извадил на повърхността това, което момчето би направило, ако не се контролира.

Днес в съда бяха призовани Жулиета Тодорова и Шенко Асенов, които са набили Исмаил преди убийството. В мрака след това и под влиянието на алкохола, 15-годишният Асан е помислил, че Хайретин Юмер е един от тях и затова го нападнал.

Оказа се, че и 27-годишната Жулиета, и Шенко, до този момент не са имали лични карти. Заради делото се е наложило да им бъдат извадени документи, но те в момента се изготвят. Жулиета представи удостоверение, от което бяха снети личните й данни, но се оказа, че тя пък не разбира и думичка български език и се наложи за следващото заседание на 26 март да й бъде извикан преводач от турски, който владеела по-добре.

Съдебният състав не можа да установи самоличността на Шенко, като това ще стане на следващото заседание.

Подобни статии

Top