Ромската махала в Пещера осъмна с две КПП-та

Причина са двата нови случая на коронавирус в махалата

С пропускателен режим на входовете и изходите на квартал „Луковица“ осъмна днес Пещера. До решението се стигна след извънредно заседание на Общинския кризисен щаб заради два нови случая на коронавирус в махалата, съобщи БНТ.

Пунктовете са два на брой и работят от 7:30 до 19:30 часа. Излизането на хора и автомобили става само по неотложна необходимост – посещение на лекар, отиване на работа, купуване на храни и лекарства.

Причина са последните доказани случаи на коронавирус сред жители на квартала. До момента те са три, един е съмнителен. За територията на Пещера доказаните случаи са 11.

„Целта е да бъде направен един филтър, който да ограничи безконтролното предвижване на групи хора, които при добро време отиват да се разхождат в града или в другия квартал. Идеята на тези филтри е да ограничат и евентуалното придвижване на хора, които са поставени под карантина, тъй като те подлежат периодично на проверка от полицията, но след като са проверени веднъж, те могат безконтролно да тръгнат. А пък този поставен пункт тук, може да ги ограничи“, каза заместник-кметът на Пещера Николай Атанасов.

По данни на РЗИ 95 човека на територията на цялата община са под задължителна карантина.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top