Ромски фамилии се сбиха в Розино

Ново меле между двата враждуващи клана е имало снощи в карловското село Розино. Петима души от двата воюващи ромски рода Скендеровите и Сребровите са арестувани.

Махалата за минути е почерняла от полиция, съобщава БЛИЦ.

Масов бой между две ромски фамилии

За инцидента е било съобщено на тел. 112 около 18.30 ч. Пет патрулки са се озовали на място. 45-годишният Илия Мачев от рода Сребровите е минавал по улицата, по която живеят Скедеровите. Бил е почерпен и е носел брадва.

Неговият брат Ангел разказа, че роднината му не е бил агресивен и нищо не е казал на Скендеровите.

В този момент обаче скочили няколко души от Скендеровите и помлели от бой Илия. Настанала масова вакханалия и започнал бой между двата рода. Изпотрошени са 7-8 къщи.

Двата рода са грабнали стъклени бутилки и буркани, камъни, колове и са се сбили. Потрошена е къщата на възрастен мъж инвалид, който твърди, че няма пари за ремонт.

На място освен полицаите са се озовали и кметът на Розино Ангел Шаламанов и други ромски лидери, които са се опитали да потушат мелето в махалата. Благодарение на бързата и адекватна намеса на полицейските органи е предотвратено прерастването на скандала в масово сбиване и по-сериозни нарушения на обществения ред, съобщават от пресцентъра на пловдивската полиция.

В ареста на местното районно управление за 24 часа са петима от участниците в разправията. По първоначални данни, двама от тях са с леки телесни повреди.

Иззето е и газово оръжие, с което били произведени няколко изстрела във въздуха.

В момента в махалата има полицейско присъствие.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Карлово продължават действията за изясняване на случая. Образувани са две досъдебни производства – за хулиганска проява и причинена телесна повреда по хулигански подбуди.

Подобни статии

Top