Ромските лидери ще помагат за спазване на мерките в Брестовица СНИМКИ

Ромската махала на селото има потвърдени четири случая на COVID – 19

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и неговият заместник – който е и председател на Общинския кризисния щаб, Владимир Маринов се срещнаха с представите на ромската общност в село Брестовица. Михайлов и Маринов призоваха хората да подпомогнат действията на администрацията в борбата за ограничаване на заразата от коронавирус. По рано днес стана ясно, че в ромската махала на селото има потвърдени четири случая на COVID -19.

„Много е важно да стигнете до всеки, за да разберат хората какви са мерките, които се налагат, за да спрем разпространението на заразата. В този момент най-важно е да останете по домовете си и да не излизате. Задължително е носенето на предпазни маски и използването на дезинфектанти“, изтъкна кметът Павел Михайлов. Той помоли ромските лидери да наблегнат на това, че в сегашната ситуация груповите и масови събирания са напълно забранени.

„Община „Родопи“ е взела всички противоепидемични мерки за ограничаване на заразата. Още днес започна масова дезинфекция на улиците в ромската махала. Осигурени са около 300 литра дезинфектант“, обясни заместник-кметът Владимир Маринов. Маринов увери, че ако се наложи, ще се включат и доброволци от селото, на които да доставят лекарства и продукти от първа необходимост на хората в махалата.

Пред двамата ръководители на община „Родопи“ ромските лидери декларираха готовността си действията им да бъдат синхронизирани с усилията на администрацията за ограничаване разпространението на коронавируса в село Брестовица и обещаха отговорно поведение от тяхна страна.

Подобни статии

Top