Ромското меле в Старосел тръгнало от семейно тържество. Вижте подробностите!

Нанесени са щети и по къщата, където се е разиграла разправията

Ромското меле в Старосел е започнало от семейно тържество, съобщиха от полицията. Както DCNEWS вече писа, тази нощ служителите на реда предотвратиха разрастването на сериозен скандал в селото.

Старосел на косъм от кървава трагедия

Около 3.00 часа днес в полицията в Хисаря постъпил сигнал за масово сбиване на адрес в споменатото село. Незабавно натам бил насочен екип на районното управление, който предприел действия за прекратяване на физическата саморазправа, възникнала между домакините и техни гости.

При последвалата проверка е установено, че от 21.00 часа предната вечер започнало голямо семейно тържество, към което се присъединили няколко мъже от друга фамилия и в ранните часове на днешния ден, под въздействие на употребения алкохол, предизвикали конфликта.

В резултат на сбиването са нанесени материални щети по къщата.

Медицинска помощ е оказана на ползвателите й, 62-годишни мъж и жена, и на техен 26-годишен родственик. С наранявания са и тримата инициатори, на 23, 26 и 32 години, които са задържани с полицейска заповед.

По случая е образувано досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават под наблюдение на районната прокуратура. Обстановката в селото е спокойна, осигурено е полицейско присъствие до пълното възстановяване на обществения ред.

Подобни статии

Top