Роналдо обвини шефа на „Франс Футбол“ в лъжа

Скандалът избухна, след като Паскал Фере обяви, че единствената амбиция на Кристиано е да спечели Златната топка повече пъти от големия си съперник Лионел Меси

Звездата на Португалия и Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо обяви главния редактор на списанието „Франс Футбол“ Паскал Фере в лъжа, след като Фере заяви, че единствената амбиция на Роналдо е да спечели Златната топка повече пъти от големия си съперник Лионел Меси.

Фере говори пред Ню Йорк Таймс в седмицата преди вчерашното връчване на най-престижната индивидуална награда във футбола, която впоследствие Меси спечели за рекорден седми път в кариерата си. „Роналдо има само една амбиция и това е да има повече Златни топки от Меси, когато приключи с футбола. Знам го, защото той ми го каза“, каза Фере.

Вчера Роналдо отговори на нападките с публикация в социалните мрежи. „Изходът от наградите тази вечер обяснява думите на Паскал Фере. Той излъга и използва името ми, за да промотира себе си и списанието, което представлява. Недопустимо е за човек, който отговаря за връчването на толкова престижна награда, да лъже по този начин и да проявява неуважение към човек, който винаги е уважавал „Франс Футбол“ и Златната топка. Днес той излъга отново, за да оправдае отсъствието ми заради измислена карантина, която не съществува“, написа португалецът, който е петкратен победител в анкетата.

„Най-голямата ми амбиция е да печеля трофеи на клубно и национално ниво, както и да поставям добър пример за всеки, който иска да бъде професионален футболист. Най-голямата ми амбиция е да запиша името си със златни букви в историята на футбола. Сега съм изцяло концентриран върху следващия мач на Манчестър Юнайтед и всичко, което все още можем да постигнем през този сезон“, допълни Роналдо.

Подобни статии

Top