Ротарианци се събират в Световния ден за борбата с полиомиелита 

Ротарианците от Пловдив заедно ще отбележат Световния ден за борба с полиомиелита.

Ще споделят постиженията и предизвикателствата в тази битка с болестта. Срещата е тази вечер от 17 часа в  Ротари парка в район „Тракия”.

На сцената на Ротари парка в ЖР „Тракия“ стипендианти на Ротари клубовете ще изнесат богата музикално-танцова програма. Събитието ще бъде подкрепено и от младежките формирования Ротаракт и Интеракт, жителите на района, от други неправителствени и хуманитарни организации.

Очаква се да присъстват кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, Областният управител Здравко Димитров.

Срещата ще завърши с обща снимка на участниците в асамблеята, които с вдигнати ръце ще покажат знака емблема на кампанията End Polio New.

В дните около 24 октомври всеки е съпричастен в работата за ликвидиране на полиомиелита.

Много ротарианци, клубовете и техните младежки програми подготвят събития за да информират своята общност, правят лични и клубни дарения към фонда „Полио Плюс“ на Фондация Ротари, разпространяват информация за стореното от Ротари до момента сред съгражданите си и набират средства.

Ротари е организацията, която през 1979 година стартира масови имунизации срещу това осакатяващо заболяване, а през 1985 поставя началото на глобалната инициатива Полио Плюс. Това е първият случай в историята на човечеството на обществена инициатива с глобален обхват и подкрепа за решаване на световен здравен проблем.

1 2

Top