Розалин Петков: Концесиите на Ботев Пд не вървят

Розалин Петков: Концесиите на Ботев Пд не вървят

На общината не ú върви с концесиите на футболните клубове.

Спад в приходите от концесионните договори на двата футболни гранда в Пловдив – Локомотив Пд и Ботев Пд, са регистрирани за първото деветмесечие на годината, съобщи ресорният зам.-кмет Розалин Петков.

752 хиляди лева са постъпили от началото на годината досега в общинската хазна от концесионните договори на футболните клубове. „Това е с 23 хиляди лева по-малко в сравнение с деветмесечието на 2016 г.“, коментира Петков.

По думите му клубовете били в лошо финансово състояние. Зам.-кметът припомни, че концесията за стадион „Локомотив“ бе прекратена заради финансовите проблеми на клуба и отбеляза, че двете концесии на „Ботев“ също не вървят добре. Петков напомни също, че Общинският съвет опрости дълговете на двата футболни клуба през февруари.

Това е единственото слабо перо в общинския бюджет,

при останалите местни приходи постъпилите средства са повече от тези за същия период на миналата година.  76% от бюджета на община Пловдив за 2017-а е изпълнен през първото деветмесечие и с тези темпове се очаква до два месеца той да бъде изпълнен на 100%.  С 4.2 млн. повече са приходите в сравнение с 2016-а в общинската хазна.

Само от данък сгради и такса „Битови отпадъци“ са постъпили 800 хиляди лева повече за първите девет месеца на тази година, като са събрани 16,6 млн.лв. До този момент в бюджета са постъпили 93 млн.лв. собствени приходи, при план от 122 млн. лв.

Подобни статии

Top