Румен Петков в Пловдив, коментира актуални проблеми

За конфликта между институциите, за цената на природния газ и… за мисирките

Цената на конфликта между премиер и президент ще платят гражданите. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Пловдив днес, предаде репортер на DCnews.bg.

„Лошо е и за обществото, и за държавата. Голямата политика не се прави така, казвам го като човек, критикувал премиера най-много. Отваря се една врата, която трудно ще се затвори. Ще трябва много такт, дипломация и усилия и от двете страни“, подчерта той.

Що се отнася до изявлението на US държавния секретар, че на български съдия е наложена забрана да влиза в САЩ, то Петков коментира, че (цитирам) „САЩ се излагат“, фокусирайки се върху един „треторазряден съдия“. Той посъветва Вашингтон да не решава проблемите си с Русия на българския територия, а София да престане с проявите на слугинаж, който съсипва човешки съдби. По думите му този вандализъм в политиката рано или късно се наказва.

Петков засегне също темата за двойно по-скъпата цена на природния газ, която България плаща в сравнение с останалите държави в Европа; не спести и мнението си за обидната квалификация на премиера спрямо журналисти, сравнил ги с „мисирки“. „Това е арогантност, вулгарност, усещане за незаменимост и престъпление към свободата на словото“, подчерта Румен Петков.

Каква е оценката на АБВ за първите 100 дни от управлението на кмета на Пловдив Здравко Димитров – четете ТУК

Подобни статии

Top