Румен Попов: Няма как да коментирам изказвания на политици

Румен Попов

Според окръжния прокурор колегите му са действали законосъобразно

„Наистина ли очаквате да коментирам поредния политик, който атакува прокуратурата, било то в частност и Окръжната прокуратура? Няма как да коментирам изказвания на политици, включително и касаещи Окръжна прокуратура Пловдив по който и да е случай. Защото на сто процента съм убеден, че всеки един от колегите по които и да е случаи, си вършат работата и ще я свършат!“.

Това бе единственият коментар на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов за сигнала, който ще бъде внесен от ПП АБВ до Инспектората към Висшия съдебен съвет, Пленума на ВСС и Главния прокурор.

По-рано днес в Пловдив бившият вътрешен министър Румен Петков обяви, че АБВ ще внесе сигнал до ВСС и Главния прокурор с настояване да се провери работата на Окръжната прокуратура под тепетата.

АБВ: Асеновградският кмет да търси правата си пред европейски съд

Румен Попов допълни, че не се притеснява по никакъв начин от проверки и отново подчерта, че със сигурност прокурорите от Окръжна прокуратура Пловдив са действали изцяло законосъобразно.

Той потвърди, че работата по досъдебното производство срещу бившите началници на полицейските управления в Асеновград и Първомай продължава. „Ние може ли да си свършим работата и да внесем в крайна сметка обвинителния акт?“, запита Попов.

Нови четири обвинения срещу зам.-кмета на Асеновград

Снимка: prb.bg

Подобни статии

Top