Румен Радев: Българските гвардейци са символ на държавност, родолюбие и доблест (СНИМКИ) - DC news

Румен Радев: Българските гвардейци са символ на държавност, родолюбие и доблест (СНИМКИ)

Президентът приветства младежи от ученически гвардейски отряди на „Дондуков“ 2

Българските гвардейци са един от символите на държавността, носители на нашите традиции и еталон за родолюбие и доблест. Винаги и навсякъде те будят възхищение и респект към България и към нашия народ. Това заяви президентът Румен Радев пред младежи от ученически гвардейски отряди, които приветства днес на „Дондуков“ 2.

Държавният глава посрещна в сградата на президентската институция ученическия гвардейски отряд и младежкия духов оркестър от Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” – Бургас, както и ученическите гвардейски отряди от СУ „Христо Ботев“ – Айтос, ОУ ”Отец Паисий” – Батак и ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян. Сред тях бяха и малчуганите от ДГ „Мая“ в Пловдив, които са първия детски гвардейски отряд в страната.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на държавния глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев. Инициативата е на сдружение „Младежки гвардейски отряди”, чиято цел е да възроди патриотичното чувство в подрастващото поколение, както и да се възпитават децата в дух на обич към българската история и традиции. Родолюбивото начинание е под патронажа на държавния глава Румен Радев.

1 2

Подобни статии

Top