Румен Радев: Не може кметове-феодали да имат и феодална армия (СНИМКИ И ВИДЕО)

Президентът с коментар за закона за частната охранителна дейност

„Случвало ли ви се е да правите репортажи за кметове, които се държат като феодали? Ами сега такъв кмет ще си има и феодална армия, която ще се издържа от държавата. Това за мен не е правилно“, заяви  пред журналисти в Пловдив днес президентът Румен Радев. Така той коментира защо е сезирал Конституционния съд по темата за Закона частната охранителна дейност.

Президентът свиква КСНС за ЧЕЗ (ВИДЕО)

„Определени разпоредби от този закон влизат в противоречие с нашата конституция, където много ясно е записано, че общественият ред и националната сигурност са ангажимент на изпълнителната власт, а не на търговци, получили лиценз за частна охранителна дейност“, добави държавният глава.

По думите му съвсем различно било, когато самите хора в цели села избират и плащат на частна охранителна фирма, тъй като са жертва на набезите на крадци и грабители.

Радев бе на посещение днес в 68-ма бригада „Специални сили“. Той прие строя на военнослужещите, а след това наблюдава демонстрации на командосите на полигона по въздушно-десантна подготовка.

Върховният главнокомандващ разговаря с парашутисти, огледа въоръжението им и оцени много високо бойната им подготовка.

„Към нашите „Специални сили“ трябва да има специално отношение. Тук служат българи, за които понятията дълг, чест, професионализъм не са просто думи, а ежедневие, затова трябва да направим всичко необходимо те да изградят способности, от които България има нужда“, заяви президентът. 

1 2

Подобни статии

Top