Румен Радев открива Деветия европейски форум за социално предприемачество в Панаира - DC news

Румен Радев открива Деветия европейски форум за социално предприемачество в Панаира

Форумът започва от днес и продължава до 4 октомври

Президентът Румен Радев ще открие днес Деветия европейски форум за социално предприемачество, който ще се проведе от днес – 29 септември, до 4 октомври 2021 г. Той ще се реализира в хибриден формат – на живо и чрез онлайн платформи, в Конгресен център на Международен Панаир Пловдив. Организатор на форума е Национален съюз на трудовопроизводителните кооперации в България, член на Българската стопанска камара, и осем национално-представителни организации за хора с увреждания. Съорганизатори на форума са Европейската комисия (ЕК), Министерството на труда и социалната политика, Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК), Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия (СЕКОП).

Официалното откриване ще започне в 11:30 ч. Сред официалните лица, освен президента, ще бъдат още социалният министър Гълъб Донев, еврокомисарят Мария Габриел, президентът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев, Джузепе Гуерини от Европейската конфедерация на производствените и кооперациите за услуги, италианската посланичка Джузепина Дзара, областният управител Ангел Стоев, зам.-кметът Георги Титюков и др.

От 12:30 ч. президентът Румен Радев ще връчи и наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество – „Стилиян Баласопулов“.

Днес ще се проведе и Европейска конференция „Социално предприемачество за устойчиво развитие на Европа”, на която ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество.

Всички мероприятия ще се провеждат хибридно (на живо и чрез онлайн платформи), в престижни зали с организирано заснемане и онлайн предаване.

В работата на отделните събития ще бъдат насърчавани участници и отвъд границите на Европа, чието активно участие в деловата работа ще се осъществи благодарение на съвременните технологични възможности.

По време на форума ще се състои и международен онлайн панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. В него ще се включат изложители от цял свят. Очаква се участниците в панаира да получат публичност, бърза и удобна комуникация с потенциални клиенти онлайн от всички видове устройства. Линк към онлайн панаира ще бъде публикуван и във Фейсбук, на официалната страница на Форума, както и на страницата на Международен панаир Пловдив.

Програмата предвижда още:

  • Научно-практическа конференция: „Успешни съвременни бизнес модели за социална подкрепа – теория и практика“
  • Дискусионен форум „Дейности за социално включване в местната общност. Виртуален мост община Пловдив, България – община Бреша, Италия
  • Кръгла маса „Социална икономика, социална политика, корпоративна социална отговорност“, модератор Добри Митрев, председател на БСК и други.

Пълната програма на конферентната част на Форума от 29 септември до 1 октомври 2021 г ще прочетете в отделно приложен файл, а онлайн изложението продължава до 4 октомври.

Подобни статии

Top