Румен Радев ще гледа на живо финала за Купата на България (ВИДЕО)

Любослав Пенев нахока журналистите и фотографите, че са „г.з до г.з“ по време на официалната пресконференция, вижте какво заявиха той и Николай Киров

Президентът на България Румен Радев ще присъства на Националния стадион „Васил Левски“, за да гледа на живо финала за Купата на България между отборите на ЦСКА-София и Арда (Кърджали). Решаващият мач за трофея ще се играе в сряда от 19:30 часа.

Радев получи официална покана от Професионалната футболна лига, която организира турнира за Купата, а днес от Лигата разкриха, че той е приел поканата и ще бъде в ложите на Националния стадион.

Наставникът на Арда (Кърджали) Николай Киров обяви, че отборът му е подготвен добре за мача с ЦСКА-София.

„Надявам се, че е готов, или поне сме направили всичко възможно, за да е подготвен по най-добрия начин. Арда е един от младите ни клубове във висшия ни ешелон и е хубаво, че още във втората година, в която се състезава в елитната ни група, съумя да стигне до такъв двубой.

Нормално е настроението да е приповдигнато, това се вижда и при състезателите, но сега най-важното нещо преди самия двубой е да съумеем да концентрираме състезателите до максимална степен.

Имаме доста състезатели в самия отбор, които са печелили този трофей и мисля, че този опит е полезен и може да ни бъде в помощ“, заключи Киров. Той увери, че той и асистентите му са анализирали внимателно съперника си и усилията ни са насочени към това да се възползват от слабите им страни и да предотвратят добрите неща, с които разполага ЦСКА. „Арда ще има фенове утре, които са доста верни и ще бъдат с нас, абсолютно съм сигурен“.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е радостен, че Националният стадион „Васил Левски“ утре ще бъде наполовина пълен и ще има много фенове на „армейците“ на стадиона след днешното решение на здравното министерство.

„Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Онзи ден изиграхме един мач в Пловдив пред пълен стадион, което за мен беше знак, че утре също ще имаме пълен стадион. Аз искам да има такава футболна атмосфера, искам феновете да бъдат близо до отбора. Ние играем за феновете. Така че аз съм много доволен и се радвам, че това ще се случи. Колкото повече, толкова по-добре. Отлично! Реална атмосфера за един финал. Това е, което ни трябва.

Всички футболисти са на разположение, а за тези, които ще останат извън групата ще се реши утре. Жеферсон е почти готов за игра.

Когато е един мач, в случая финал, всеки може да загуби или да спечели. Равен няма как да завърши. Единият губи, другият печели. Ние се подготвяме да спечелим и тренираме да спечелим мача. Ние играем с този манталитет. Аз обучавам и тренирам моите футболисти само и само за победа. Ние сме ЦСКА, това е. Ако не спечелим, ще видим какви са причините и ще продължим да работим. Това е темата. Драма няма! Онзи ден загубихме в Пловдив, знам защо загубихме, знам къде сбъркахме, но няма драма. Продължаваме и утре имаме друг мач, в събота имаме още един мач и т.н. Аз съм с манталитет на победител, с желание, с характер, оптимист… Това съм аз. И като човек, и като футболист, сега като треньор“.

Преди началото на пресконференцията Любослав Пенев нахока журналистите и фотографите, защото са „г.з до г.з“ и не спазват нужната дистанция.

„Моето здраве е по-важно от вашите снимки и апарати. Трябва да има дистанция два метра, това важи за всички. Има правила и трябва да ги спазваме“, каза Пенев, видимо изнервен.

Източник: БГНЕС, gong.bg, cska.bg

Подобни статии

Top