Румен Радев: Стефан Данаилов остава наш учител по непресторено рицарство!

Държавният глава и вицепрезидентът поднасят съболезнования на семейството и приятелите на големия Стефан Данаилов

„Стефан Данаилов беше и си остава наш учител по непресторено рицарство. Нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, и на всеки успя да покаже колко силна е светлината на обичта.“

Това заявява президентът Румен Радев по повод загубата на един от най-обичаните актьори на нашето съвремие – проф. Стефан Данаилов. Държавният глава и вицепрезидентът Илияна Йотова поднасят съболезнования на семейството, близките и приятелите на големия актьор.

„Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние“, отбеляза държавният глава и подчерта, че легендарният артист е бил изпълнен с усещане за дълг към околните и не е останал безразличен към ежедневието на българите. „До последния си час Стефан Данаилов се вълнуваше от проблемите на България и вярваше, че има какво да даде, за да бъдат по-добри дните на нашия народ“, заяви президентът Радев.

„Дано всички, които се докоснахме до силния човек Стефан Данаилов, да сме успели да почерпим поне частица от неговата вяра, енергия, жажда за живот и справедливост, смелост, непримиримост. Дано сме се научили да не се предаваме, да не се страхуваме да казваме със силен глас истините, в които вярваме“, каза на свой ред вицепрезидентът Илияна Йотова и посочи, че поколенията българи, имали честта да живеят в едно време с великия Ламбо, са щастливци.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top