Румен Радев встъпва в длъжност за втори мандат: Ще продължа да бъда президент на всички българи

Реч на президента Румен Радев на церемонията по встъпването му в длъжност

След като положиха клетва като президент и вицепрезидент, започна официалната церемония по встъпването в длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова.

„Преди 5 години за първи път приех строя, помня лицата на много от вас, надеждата ни бе обща. Първият мандат мина в изтощителна борба. 5 години посветихме за битката за законност и демокрацията“, заяви Румен Радев.

„Обществото трябва да се раздели с част от миналото, ще отстоявам справедливостта. Политическата промяна е само първата крачка“, допълни Румен Радев.

„Убеден съм, че можем да постигнем целите си, само ако обществото ни остане единно за реална промяна и напредък. Ще продължа да бъда президент на всички български граждани, независимо от етнос и религия„, допълни Румен Радев.

„В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверенитета, закона сигурността и справедливостта. Защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни още изпитания. 

Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията. Върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да реформира отхвърления управленски модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции.

Днес знаем около кои принципи градим единството си – за законност, справедливост и просветеност. За истинско европейско развитие на България”, добави президентът.

След речта на Румен Радев се чу и българският химн „Мила Родино“.

Подобни статии

Top