Румен Радев за оставката на Нинова: Важното е България да не остава без позиция

Според президента Корнелия Нинова се е доказала като отговорен политик

„Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията“. Това беше коментарът на президента Румен Радев днес в пловдивското село Труд в отговор на журналистически въпрос за оттеглената оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Държавният глава добави, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки.

Запитан какво очаква от конгреса на най-голямата опозиционна партия, президентът посочи, че в България следва да има единна, сплотена политическа опозиция, защото в противен случай властта остава без коректив.

Радев коментира призива на пловдивския владика да се въведе вероучение в училище

Помолен да коментира призива на митрополит на Николай за въвеждането на вероучение в българските училища, държавният глава посочи, че темата следва да се разгледа от съответните институции и да се използва опитът в Европейския съюз.

„Има място за такъв дебат. Децата растат и научават за религията не от училище – това са важни въпроси. Научават за нашите традиционни православни ценности също не от училище. В училище могат да бъдат изучавани такива неща. Но това е един сериозен дебат, който трябва да бъде обмислен“, посочи още Румен Радев.

1 2

Подобни статии

Top