Русен Дойков представя изложба скулптура в Асеновград - DC news

Русен Дойков представя изложба скулптура в Асеновград

„Прототипите“ на скулптурите са стихове

Русен Дойков представя изложба скулптура в Асеновград. Зад максимално изчистените форми има концентрирано съдържание. „Прототипите“ на скулптурите са стихове, тоест те са нещо като стихотворения от метал.

Скулптурите са подредени в галерия  на улица „Съединение“ 5. Можете да ги видите от  18 часа (откриване) в рамките на две седмици.

Русен Дойков завършва скулптура в Национална художествена академия (НХА) София през 2005-та година с магистърска степен в ателието на проф. Крум Дамянов. През 2009-та защитава докторантура на тема: „Някои аспекти на възприятието за време в скулптурата“, с научен ръководител доц. Христо Добаров.

Автор е на две самостоятелни изложби, последната е в галерия „A Cube Contemporary“ в София през 2019-та година. Получава награда за съвременна скулптура от регионален конкурс на „Алианц – България“ (2016), както и номинация за национална награда за скулптура от същото дружество.

Многократно е участвал и в общи изложби. През 2020-та година отново е номиниран за награда за скулптура на Биенале за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето“ в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Подобни статии

Top