Руската в Пловдив ще има нова спортна зала, ще струва над 1 млн.лв.

Залата трябва да бъде готова за около година

Многофункционална зала за над 1 млн. лв. ще има Руската гимназия в Пловдив. Това става ясно от обявената обществена поръчка за строежа на Многофункционална спортна зала в двора на ЕГ „Иван Вазов“.

Залата ще е с площ от 885 кв. м. и в нея ще има 194 седящи места плюс 4 за хора с увреждания. Тя ще се използва от училището за часовете по физическо възпитание и ще има комбинирано игрище за баскетбол и волейбол. Предвидени са и съблекални за мъже и жени. Ще има топла връзка с гимназията.  Към залата ще ще бъдат изградени също кабинет за преподавател-треньор, помещение за съхранение на столове за различни мероприятия и склад за съхранение на уреди.

Спортното съоръжение ще се строи чрез адаптиране на одобрен проект за многофункционална спортна зала със съблекални. По проект то ще бъде с метална носеща конструкция: колони, греди и фасади от трислойни панели. Прогнозната му цена ще бъде 1 008 640 лв. без включен ДДС.

Оферти се приемат до 16 април, а на следващия ден ще бъдат отворени. Обществената поръчка ще бъде възложена въз основа на икономически най-изгодната оферта.

Залата трябва да бъде построена за около година.

Top