Руски агенции: Българският президент осъди санкциите срещу Русия

Руски агенции: Българският президент осъди санкциите срещу Русия

Руските информационни агенции обърнаха изключително внимание

на изявлението на българския президент Румен Радев в подкрепа на отмяната на икономическите санкции срещу Русия.

РИА Новости цитира президента при посещението му във Варшава, според когото санкциите срещу Русия не могат да продължават безкрайно.

„Трябва да се търсят решения, в това число и политически“, казва още Радев след разговора си с президента на Полша Анджей Дуда.

Пред журналисти Радев отбелязва още, че българският бизнес е недоволен от съществуващите рестрикции срещу Руската федерация.

„Санкциите не трябва да водят до това, бизнесът да страда“, подчертава българският президент.

РИА Новости припомня думите на българския държавен глава,

че поддържа отмяната на санкциите на Европейския съюз спрямо Русия, но че като президент не може да инициира този процес.

Припомняме, че Отношенията на Русия и ЕС се влошиха заради ситуацията в Крим и Украйна. В края на юли 2014 година, Европейският съюз и САЩ преминаха от рестрикции спрямо отделни физически лица и компании, към крути мерки срещу цели отрасли от руската икономика. В отговор Русия ограничи вноса на храни от страните, които въведоха санкции срещу нея – САЩ, държавите от ЕС, Канада, Австралия и Норвегия.

Превод: DCNEWS
Снимка: РИА Новости

Подобни статии

Един коментар

  1. Мустафа написа:

    Очаквам в най-скоро време руското мекере радев да започне да лобира и за отпадане на санкциите с/у Сев.Корея… тогава нищо чудно да ни тръшнат вратата за Шенген :(

Top