Руският посланик на паметника Альоша за День Победы

И тази година ще има шествие на „Безсмъртният полк“

С поклонение и полагане на венци и цветя на паметника „Альоша“  ще бъдат отбелязани 74 години  от победата над хитлерофашизма. Поклонението ще се състои от 13.30 часа. По традиция, в 11.30 часа ще бъде отслужена и панихида на гробовете на руските войни в Централния траурен парк. Тържествата в подножието на паметника „Альоша” в града на тепетата се провеждат под патронажа на почетния консул на Руската федерация у нас Георги Гергов.

И тази година Фондация „Безсмъртният полк“ ще проведе своето шествие, като желаещите да се включат ще се съберат в 12.30 часа пред Дома на културата „Борис Христов“.

В церемониите ще вземат участие представители на Посолството на Руската федерация в София, водени от Н. Пр. Анатолий Макаров – извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация, дипломатически представителства, организации и граждани.

Честването на Деня на победата всяка година събира в Пловдив много хора от цялата страна, които изразяват своята признателност към загиналите за освобождаването на Европа от нацизма.

Подобни статии

Top