Руският посланик почете Деня на победата в Пловдив (СНИМКИ)

Посланик Макаров и Георги Гергов поднесоха цветя на паметника Альоша

В  навечерието на 75-та годишнина от победата над хитлерофашизма  Н.Пр. посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров и Георги Гергов, почетен консул на Русия, поднесоха  венци и цветя пред Паметника на съветската армия в Пловдив.

„За първа година пловдивчани  няма да могат заедно  с Безсмъртния полк да изкачат хълма Бунарджик и да се включат в тържественото отбелязване на Деня на победата. Но никой не може да заличи страници в историята, написани със саможертвата на милиони. Днес, преди всичко трябва да се поклоним пред подвига на всички онези войници и офицери, които жертваха живота си, които не се завърнаха от бойното поле, на антифашистите, на всеки един  човек отдал себе си в битката срещу фашизма“, посочи  Георги Гергов.

В знак на благодарност за добрите връзки между Руската федерация и България за  опазването на паметника, който пловдивчани  наричат просто Альоша Негово Превъзходителство Посланик Макаров връчи на Георги Гергов Плакет на Министерство на външните работи на Руската федерация.

Подобни статии

Top