Руснак е убитият наемател на жилището, арена на двойното убийство в Казанлък

Дървен сап от брадва и два ножа открити на местопрестъплението

Руски гражданин е наемателят на апартамента в ж.к. „Изток“ в Казанлък, където е станало двойното убийство тази нощ. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Оттам допълниха, че под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора се извършва разследване по образуваното по случая  досъдебно производство за двойното убийство.

Двойно убийство в Казанлък, едната жертва – обезобразена (СНИМКИ)

От прокуратурата припомнят, че сигнал за случилото се е подаден около 0,20 ч. тази нощ, на спешния телефон 112. Полицейските екипи, отзовали се на адреса, са установили в жилището телата на двама мъже, чиято смърт е констатирана от съдебен лекар. Пострадалите лица са Жельо А., на 44 г., собственик на жилището, и НиколайС., на 36 г., руски гражданин, наемател на жилището.

При пристигането на местопроизшествието е било установено, че  входната врата на апартамента и вратата на помещението, в което са открити телата, са били заключени. По досъдебното производство е извършен оглед, при който са описани и иззети веществени доказателства. На местопроизшествието са открити дървен сап от брадва и два ножа.

Телата са откарани в Катедра „Съдебна медицина“ за извършване на аутопсия и съдебно-медицински експертизи за изясняване на времето и механизма на причиняване на смъртта на пострадалите лица. В Криминалистичната лаборатория на ОД на МВР – Стара Загора предстои извършване на изследване и сравнителен анализ на следи, иззети от местопроизшествието.

И в момента се извършват активни процесуално-следствени действия.  Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, полицейските екипи на РУ на МВР – Казанлък работят за изясняване на причините и механизма на настъпване на смъртта на двете лица.

Изследват се всички възможни версии.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top