РЗИ глобява общински съветници след проверка носят ли се маски в ОбС-Пловдив

Изненадващата проверка била по сигнал

Служители на РЗИ-Пловдив извършиха изненадваща проверка за спазване на противоепидемичните мерки по време на заседанието на Общинския съвет на Пловдив. Проверката бе извършена точно по средата на обсъждането на точката за 40-милионния заем.

Тримата санитарни инспектори поискаха личните карти на повечето от присъстващите, които не носеха маски. Те обясниха, че са получили сигнал за незпазване на противоепидемичните мерки.

Заради проверката бе дадена 10-минутна почивка.

Половин час по-късно инспекторите се върнаха в залата, придружени от полицаи. Униформените дойдоха, след като общинска съветничка  отказа да даде личната си карта на здравните инспектори, за да бъде санкционирана. По тази причина служителките на РЗИ повикаха полиция в залата, за да установят самоличността на жената. Оказа се, че това е съветничката от ГЕРБ Станислава Лулчева, пише „Марица“.

От РЗИ обясниха, че без маска може да се стои в затворено помещение на обществено място, ако имаш завършен курс на ваксинация или сертификат за изкаран COVID-19 най-много преди 6 месеца. Нарушителите подлежат на глоби.

В началото на заседанието единици от съветниците и присъстващите в залата бяха с маски, видя репортер на DCnews.bg.

Снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top