С 10 хиляди лева купуват таблети и лаптопи за деца от социалните домове в Асеновград

Ще бъдат закупени 21 компютърни конфигурации и таблети за деца – потребители на социални услуги.

Община Асеновград планира да кандидатства за финансово подпомагане на ученици от 1-ви клас до 12-ти клас, които са потребители на услуги от резидентен тип, за закупуване на персонални таблети, компютърни конфигурации и мултифункционални устройства. Крайното решение дали това ще се случи е на Общинския съвет в града, като предложението e на администрацията.

Целта на проекта е всички български ученици да получат равен достъп до образование. Чрез новите придобивки настанените в социални центрове деца ще имат възможността да участват безпрепятствено в онлайн образователен процес. Предвижда се за всяко едно от 16-те деца и 5-има младежи да бъде осигурен таблет или компютър.

Финансовата стойност, за която планира да кандидатства общинската управа, е в размер на 10 500 лева, като за всяко дете ще се отделят до 500 лева. Срокът за кандидатстване е 15.07.20 г., като общинската администрация е подготвила своевременно цялата документация и е в абсолютна готовност да подаде заявката.

“Предвид тежкото финансово състояние на община Асеновград, сега е необходимо да се възползваме от всяка предоставена възможност за ползване на външно финансиране. Затова се стремим да проследяваме всички отворени национални или европейски програми. Нека отбележа, че не разчитаме само на предоставената ни информация за такива идеи, а екипите ни интензивно търсят различни възможности, с които да привличаме финансиране“, каза  Живка Георгиева – директор Дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ към община Асеновград.

Подобни статии

Top