С 1000 тона инертни материали се е запасила община Асеновград за зимата

Провериха изправността на техниката за зимния сезон в Асеновград

С общо 1000 тона инертни материали се е запасила община Асеновград за зимата, съобщиха от пресцентъра на общината. Наличните количества на сол и пясък за Асеновград и кварталите Горни Воден и Долни Воден са: 350 тона сол; 350 тона пясък; 300 тона смес.

За планинския и равнинен район пясъкът и солта са осигурени от двете фирми, които обслужват планинските пътищасъгласно условията на договорите.

Вчера и днес бе проверена изправността на техниката за зимния сезон в Асеновград. Не бяха открити нередности, уточняват от общината. Оттам припомнят, че фирма „КМД“ ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, включително кварталите Горни и Долни Воден, с 6 трактора за снегопочистване, 5 песъкари, 2 фадроми и 1 самосвал.

„Пътно почистване“ ще поддържа почистването на планински район четвъртокласна пътна мрежа с 1 телескопичен товарач, 4 трактора (колесни) и 3 верижни автомобила.

„ЕР-2009“ ще извършва снегопочистване и опесъчаванена равнинен район 4 товарни автомобили, 4 трактора (колесни), 1 верижна машина и 1 телескопичен товарач.

Подобни статии

Top