С „Ако“ на Киплинг и „Една българска роза“ посрещнаха американския посланик в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Правителството на САЩ финансира мащабния ремонт на училището на стойност 94 000 долара.

С изцяло подменена по всички съвременни стандарти елинсталация и реновирана инфраструктура едно от най-старите училища в Пловдив посрещна американския посланик Ерик Рубин. Той, заедно със заместник-кмета Стефан Стоянов откриха  ремонтираната сграда на ОУ „Душо Хаджидеков“. Правителството на САЩ финансира мащабния ремонт на училището на стойност 94 000 долара. Парите са отпуснати по проект за хуманитарната помощ на отдела за военно сътрудничество.

“ Този ремонт е поредното доказателство, че съвместните усилия и партньорството между двете страни могат да доведат до реална и трайна промяна за България и нейните най-ценни представители на обществото- децата. Когато инвестираме в училища, ние не само подкрепяме децата на България, но инвестираме в бъдещето на страната и в нейните просперитети в дългосрочен план“.

„ОУ „Душо Хаджидеков“ е едно от добрите примери за училища не само в Пловдив, но и в страната. Искам за благодаря не само от името на екипа на учебното заведение, но и името на  града за помощта, която ни оказа американското правителство. Обединяването на усилията и инвестициите в образованието винаги са чудесни новини“, каза при откриването  заместник-кметът по образование Стефан Стоянов.

Двамата с посланик Рубин  прерязаха лентата на обновената сграда, след което се разходиха по етажите на училището.

1 2

Подобни статии

Top