С близо 100 хиляди лева облагородяват гробищата в Асеновград

Двата гробищни парка

в Асеновград ще бъдат  реконструирани, а целта е местата за последна почит да придобият изцяло нов вид. Договорът с фирмата, която има ангажимент по извършване на ремонтните дейности вече е подписан.

Близо 70 хиляди лева ще бъдат вложени в подобряване на инфраструктурата в новата част на гробищата. Там ще бъде премахната 290-метровата метална ограда, а на местата, където е необходимо ще бъде изградена подпорна стена.

С парите ще се извърши машинно подравняване на терена и оформяне на полета с бетонни бордюри и нова настилка.

Други 25 хиляди лева пък ще бъдат вложени в изграждането на помещение, което ще се ползва за нуждите на хората, отговорни за охраняване на района. В него ще има две стаи и санитарен възел.

На места в гробищния парк ще бъде направена тротоарна настилка с нови плочи на пясъчна основа. Ще бъде доставена и бетонна настилка за основа и трошено-каменна настилка за полетата. Машинно ще бъдат подравнени част от алеите.

Двата гробищни парка в Асеновград са с обща площ от 130 хиляди декара. От години хората в града алармират за лошото състояние, в което се намират и настояват градската управа да предприеме мерки за подобряване на средата в зоната.

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top