С две нови панорамни площадки привличат туристи към Асеновград

Двата къта за отдих и разходка са в близост до най-новия туристически обект край Асеновград- пещерата „Добростански бисер“.

Нова туристическа атракция ще предложи на любителите на природата община Асеновград през следващата година. Две нови панорамни площадки ще разкрият красотата  на района, а идеята е на  ОП „Туризъм“.

Двата къта за отдих и разходка са в близост до най-новия туристически обект край Асеновград- пещерата „Добростански бисер“. Площадките са възстановени по проект на Министерството на околната среда и водите, като районът е благоустроен, монтирани са и обезопасителни метални въжета.

Маршрутът към тях обаче трябваше да бъде маркиран , за да може зоната да се превърне в туристическа атракция. Това вече се случи  и  туроператорите могат  да започнат да рекламират новите възможности за туризъм в планината над Асеновград, обясни Ивайло Мирчев, експерт към ОП „Туризъм“.

Гледки към Кръстова  гора и живописното село Мостово се откриват от панорамния кът „Челото“.  Изглед към долината на река Мостовска Сушица и едноименната скала разкрива пък площадка „Марциганица“.

Цялата обиколка, която включва още връх „Червената стена“ и посещение на пещерата „Добростански бисер“ трае около 5-6 часа, а маршрутът е подходящ и за хора с малки деца.

Подобни статии

Top