С европейски средства правят нова зона за отдих в с. Царацово (СНИМКИ)

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов даде старт на изграждането на обществената зона за отдих

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, кметът на с. Царацово Димитър Петров и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Община Марица“ Мария Гюзелева дадоха старт на изграждането на обществена зона за отдих в „Малкия парк“ в с. Царацово.

Средствата за проекта – 99 398 лв. , са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана от  Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, чрез  Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Община Марица“.

След водосвет, отслужен от отец Евгени, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов посочи, че  спечеленият проект е пореден успех на екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“, благодарение на който още едно кътче от общината ще се превърне в зелен оазис.

 „Днес полагаме основите на значима инвестиция в едно от най-бързо развиващите се села в община „Марица“. Благодаря на моя екип и на екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“ за съдействието при подготовката на проекта. Той включва обособяването на алеи, изграждането на детска площадка със съоръжения за игра и пясъчник, беседка, чешма, къщичка за книги и барбекю. Зоната за отдих ще бъде заобиколена от велоалея, на която децата ще карат тротинетки, колела и ролери. Надявам се след финализирането на проекта, този красив парк да стане още по-привлекателно място за игра на малчуганите и предпочитан кът за почивка на по-възрастните жители“,  заяви кметът на община „Марица“.

1 2

Подобни статии

Top