С грижа за верните приятели: В Италия помагат на домашни любимци, останали без стопани заради вируса

Докато хората са в болница, все някой трябва да се грижи за техните домашни любимци

Италианската асоциация за защита на животните и околната среда помага на всички собственици на кучета и котки, които са в болницата в тези трудни времена, съобщава РТС. До момента са регистрирани 2200 случаи на животни, за които се грижат доброволци, ангажирани в Асоциацията.

Собствениците на домашни любимци са или в болницата, или в карантина, или за съжаление са загубили борбата срещу вируса.

Така например Мило, златен ретривър, е намерил временен дом в Асоциацията, тъй като собственикът му се е разболял и не може да се грижи нито за него, нито за останалата част от семейството си, задължени да останат в изолация. Доброволците от Асоциацията са се погрижили за Мило, осигурявайки му, наред с други неща, любимите му разходки.

Собственикът на друго кученце, самотен пенсионер, пък загубил битката с вируса и оставил четириногия си приятел сам, без никой да се грижи за него. Асоциацията го е приела и прави всичко, за да се почувства обичан и в безопасност, докато не му намери ново семейство.

Италия бе разтърсена и от историята на Керуша Тери – на 13 години, почти е глуха и с проблеми с инконтиненцията, чийто собственик починал в резултат на коронавируса. За Тери известно време се грижел приятел на собственика, който обаче е инвалид. Заради състоянието си той не успял да осигури на старото куче всички възможни грижи и внимание и затова се обърнал за помощ към Асоциацията.

В момента за Тери се грижат добре, тя разполага с медицинска помощ и необходимите терапии и когато се оправи, доброволците се надяват, че ще се намери някоя добра душа, която да я приюти и да й даде подслон през последните години от живота й.

От Асоциацията коментират, че COVID-19 засяга всички, не само хората, които са се заразили и техните семейства, но и онези членове, които имат лапи и въпреки това са част от тях.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top