С изложба, лекция и концерт, участниците в първия Българо-Швейцарски симпозиум разказват за впечатленията си

Симпозиумът се превърна в един обогатяващ и изключително полезен обмен на таланти

Какво точно са правили в Швейцария ще разкажат в поредица от събития в града под тепетата, участниците в първия интернационален симпозиума „Изкуство и диалог“, който се проведе в продължение на десет дни (1 – 10. 08. 2019), във Вангенрийд, Швейцария.

В него взеха участие художниците от Пловдив – Михаела Иванова, Цвятко Сиромашки, Николай Томов; музикантите Едит Унджиян и Георги Зайков и Лиса Хутер – Шван, Хайди Бирхер, Курт Бауман, Михаел Блуме и Рето Берчи от Швейцария.

След представянето в Кунст – Хоф, Вангенрийд през август, изложбата с творбите, създадени по време на симпозиума ще бъде на вниманието на пловдивската публика, от 16 до 26 октомври в Дом на културата „Борис Христов“.

Официалното откриване ще се състои в Дом на културата „Борис Христов” /фоайе/ от 18:00ч.

Освен прекрасната изложба, ще бъде представена и родената на швейцарска земя музика, а в поредица от лекции участниците ще продължат да търсят и намират пресечните точки на диалога между творците от различните държави.

Симпозиумът се превърна в един обогатяващ и изключително полезен обмен на таланти, енергия и светоусещане между швейцарски и български артисти, а резултатът е налице, считат участниците. Картини, скулптури и музика ще се обединят в изложбата, пресъздавайки част от общите  впечатления на всички участници – от българска и от швейцарска страна по време на съвместното им съжителство.

1 2

Top