С картини от златния фонд на община Асеновград откриват пролетните празници в града

Близо 40 творби ще бъдат експонирани в залите на Възрожденското училище.

Изложбата „Галерия Асеновград“ ще даде началото на пролетните празници в града. По традиция експозицията се открива в  Старинното училище “Св. Георги” от 17:30 часа.

Близо 40 творби ще бъдат експонирани в залите на Възрожденското училище. Те  са част от богатия фонд на  Общината, Градска библиотека, Читалище “Родолюбие” и Историческия музей.

„От над 250 картини сме подбрали 40 знакови платна. Някои от тях излизат за първи път от фондохранилището на Общината, за да  бъдат показани на асеновградчани в оригинал „, каза инж. Мария Вълканова,заместник-кмет по културата в Асеновград.

Изложбата показва картини, рисувани за Асеновград и в града на Чая. В  изложбената зала на Старинното училище ще ви очаква стаената топлина и уют в платната на  Цанко Лавренов, Златю Бояджиев, Костадин Щъркелов, Борис Денев, Атанас Пацев, Борис Димовски, Георги Ковачев, Иван Кирков, Иван Любенов, Коста Форев, Петко Москов, Паскал Стружев и др..

Куратор на изложбата е Вихра Григорова, а картините ще останат подредени в зрителната зала поне до Деня на Асеновград, който тази година ще бъде на 12 май. 

Дотогава асеновградчани и гостите на града ще избират сред множество интересни изложби, концерти и театрални постановки. Част от пролетния културен календар  са и „София Филм Фест на път – Асеновград” , Гергьовден и Денят на Европа.

Подобни статии

Top