С класна стая на открито посрещна патронния си празник ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Първенец

Днес патронен празник честват пет училища на територията на Община „Родопи“

Зелена класна стая  радва децата на село Първенец. Тя беше открита официално днес, когато учебното заведение чества своя патронен празник – Денят на Светите равноапостоли  Кирил и Методий. На тържеството присъстваха  кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и кметът на селото Ренета Плевнелиева.

Класната стая на открито се намира в двора на училището  и е изпълнена по най-съвременни изисквания. Тя ще се ползва предимно от учениците от начален курс на обучение.

„Поздравления за поредната инициатива, с която зарадвахте жителите и най-вече учениците в селото! Дерзайте и продължавайте с добрите си дела!”, каза в приветствието си кметът Михайлов.

Зелената класна стая е изградена с помощта на неправителствената организация „България за нас”. Идеята е децата да могат да прекарват повече време на открито, като част от учебните занятия са изнесени навън.

Дворът на учебното заведение е преобразен с нови пейки, кошчета и освежени зони за игри.

Празникът продължи с изложба от детски рисунки,  песни и много забавни игри.

Днес патронен празник честват пет училища на територията на Община Родопи . Това са заведенията в Първенец, Марково , Устина, Браниполе и село Кадиево.

 

Подобни статии

Top