С концерт на Античния театър откриха учебната година в Академията за изкуства в Пловдив

Обучението в АМТИИ започна днес следобед, ще се осъществява хибридно

„Убеден съм, че в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/ ще откриете своя втори дом, а в лицето на вашите преподаватели ще срещнете добри приятели, които ще ви предадат своя богат житейски и професионален опит. Ще ви предоставят сцена, на която вие да развивате таланта си и да показвате своите бъдещи умения“. С тези думи председателят на Пловдивския общинския съвет инж. Александър Държиков приветства днес на Античния театър първокурсниците, ръководството, студентите и гостите на официалното откриване на учебната 2021– 2022 година в АМТИИ.

Официалната церемония уважиха кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, зам.-кметовете на „Централен“ Фиданка Кацарова и на „Тракия“ Веселина Стоянова, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ доц. Елена Кантарева-Дечева, генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и почетният консул на Италия Джузепе Де Франческо, ректорите на УХТ проф. д-р Пламен Моллов, на Аграрния университет проф. д-р Христина Янчева, на Медицинския университет проф. д-р Мариана Мурджева, директорът на филиала на Техническия университет в Пловдив проф. д-р инж. Въльо Николов, главният изпълнителен директор на „КЦМ 2000“ Румен Цонев,  председателят на Съвета на настоятелите Светлозар Драгушев, Чангцинг Джанг – председател на департамент „Китай“ на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

От името на ректорите на пловдивските университети проф. д-р Мариана Мурджева пожела на първокурсниците да запазят вярата в АМТИИ, защото е сред най-престижните висши училища в страната, което създава кадри не само за България, но и за света.

Първокурсничката в специалност „Народно пеене“ Мария Бакова посочи, че в ръцете на студентите е духовното бъдеще на страната.

„Академията е едно място с много хора, които са готови да ви дадат нещо и моят съвет е да ги намерите и да го вземете“, препоръча Ивайло Маджаров – председател на Студентския съвет на АМТИИ.

„Предишната година доказа, че е възможно за изключително кратко време да мобилизираме силите си и да приспособим учебния процес в условията на несигурност, превърнахме изпитанието във възможност и добавена стойност“, обърна се към над 300-тата присъстващи гости, преподаватели и студенти ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

1 2

Подобни статии

Top